Το αεράκι του Αυγούστου στο βουνό είναι πάντα πιο γλυκό & δροσερό!

Τέχνες, παράδοση και ανέμελες καλοκαιρινές δραστηριότητες στη Βαμβακού Λακωνίας

Αέρας καλοκαιρινός και μελτεμάκι φέρνουν στη Βαμβακού, στον Πάρνωνα, τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού. Αυτόν τον Αύγουστο, το καταπράσινο τοπίο σάς προσκαλεί για ατελείωτες στιγμές δροσιάς και ξενοιασιάς στο χωριό, με κατοίκους αλλά και επισκέπτες να γίνονται μια παρέα και να περνούν αξέχαστες διακοπές με δραστηριότητες για όλους, που σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται από τη Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

H οικογενειακή μνήμη συναντά την κεραμική τέχνη σε ένα Σαββατοκύριακο (05 &06/08)

Ο Αύγουστος ξεκινά με ένα διήμερο αφιερωμένο στην κεραμική τέχνη με τον κεραμιστή Ιάσονα Δαμιανό. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν την ιστορία και την εξέλιξη της κεραμικής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, να κατασκευάσουν ομαδικά ένα έργο τέχνης μεγάλης κλίμακας στην κεντρική πλατεία του χωριού, αλλά και να δημιουργήσουν το δικό τους ατομικό αντικείμενο που θα ψηθεί σε επαγγελματικό καμίνι κεραμικής. Παράλληλα, λίγο πριν ολοκληρωθεί η έρευνα για το Γενεαλογικό Δέντρο των Βαμβακιτών, που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια με πρωτοβουλία της Vamvakou Revival, η ερευνήτρια, Κατερίνα Σαμαρά, επιστρέφει για δύο μέρες στη Βαμβακού, για να συναντήσει ξανά τους Βαμβακίτες που επιθυμούν να ξετυλίξουν την ιστορία και να ανακαλύψουν λεπτομέρειες για το κοινωνικό «καλειδοσκόπιο» του χωριού, που θα συνδέσει όλες τις οικογένειες του χωριού σε ένα κοινό και πολύτιμο αρχείο.

Μικροί και μεγάλοι περνούν δημιουργικές στιγμές στο βουνό

Ο αγαπημένος βάτραχος «Βησσαρίων Α. Μπακακούλης» (12/08) επιστρέφει για μία μοναδική καλοκαιρινή παράσταση κουκλοθεάτρου κατάλληλη για όλους, με την Χριστίνα Αγγελοπούλου και τις Στρίγκλες. Ένα πικ-νικ στην ύπαιθρο (19/08), το δικό μας καλοκαιρινό «συμπόσιο» μέσα στα δέντρα, έρχεται και φέτος στη Βαμβακού, με στόχο να επικοινωνήσουμε μαζί μέσα από το παιχνίδι. Θα μοιραστούμε εικόνες, εμπειρίες και όνειρα για το μέλλον και φυσικά, θα παίξουμε μπουγέλο δημιουργώντας τις πιο διασκεδαστικές καλοκαιρινές αναμνήσεις. Και αυτόν τον μήνα, βεβαίως, δεν θα μπορούσε να λείπει το αγαπημένο μας πια Σχολείο… Αλλιώς (20/08), που θα είναι … αλλιώτικο από τα άλλα, γι’ αυτό καλού κακού έχε και μια αλλαξιά ρούχα μαζί. Κι επειδή… μια φορά και έναν καιρό τα πανηγύρια είχαν την τιμητική τους στο χωριό, αναβιώνουμε τις αυγουστιάτικες παραδόσεις από όλη την Ελλάδα με ένα αυτοσχέδιο γλέντι (26/08). Ο μήνας κλείνει (27/08) με τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ), όπου θα μελετήσουμε τα μερομήνια και θα δημιουργήσουμε το δικό μας μετεωρολογικό σταθμό!

Δροσιά, τεχνολογία και ελεύθερο παιχνίδι στο σχολείο

Και για εσάς που ζεσταίνεστε πολύ, το σχολείο της Βαμβακούς με τους χοντρούς πέτρινους τοίχους είναι πάντα δροσερό και προφυλαγμένο από τον ήλιο. Ελεύθερο παιχνίδι, σπάνια βιβλία, αναπαυτικοί καναπέδες και φυσικά Virtual Reality & Gaming στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) με τα Oculus Quest θα είναι εκεί για να σας διασκεδάσουν και να σας κρατήσουν δροσερή συντροφιά.

Ένας αξέχαστος και διαφορετικός Αύγουστος σάς περιμένει στη Βαμβακού!