Απρίλιος στη Βαμβακού & Πάσχα στο χωριό!

Απρίλιος στη Βαμβακού & Πάσχα στο χωριό!

Ανοιξιάτικες και πασχαλινές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια στο βουνό

Η Άνοιξη είναι πλέον εδώ και ήρθε η στιγμή να γιορτάσουμε και πάλι το Πάσχα στο χωριό! Αυτήν την εποχή, η φύση ανθίζει και μοσχοβολά, το βουνό γεμίζει χρώματα και σας καλεί σε μοναδικές εξορμήσεις. Πρωτότυπες πασχαλινές και ανοιξιάτικες δραστηριότητες με επίκεντρο τη φύση, τα έθιμα, τον πολιτισμό και την τεχνολογία, σας περιμένουν στη Βαμβακού Λακωνίας στον Πάρνωνα, από τη Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού, η οποία υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Την Άνοιξη, η φύση αναγεννάται και είναι ένας από τους πρωταγωνιστές του μήνα! «Η Φύση ξυπνά», λοιπόν, στις αρχές Απριλίου (02/04) με ένα βιωματικό ταξίδι στον πολύχρωμο κι αρωματικό κόσμο των λουλουδιών με οδηγούς την «Παρέα του Δάσους» και συνεργάτες τα έντομα. Στη Βαμβακού, «φτιάχνουμε με πηλό την Άνοιξη» (02/04) σε ένα μοναδικό εργαστήρι κεραμικής με τη Μαρία Παινέση. Η «Οργάνωση Γη» έρχεται στο σχολείο του χωριού και μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα (03/04) μαθαίνει στα παιδιά να συνδέουν τους σπόρους με τη διατροφή τους, ανακαλύπτοντας την αξία των ανεπεξέργαστων φυσικών προϊόντων, την εποχικότητα και τη βιώσιμη καλλιέργεια της τροφής.

Το Σάββατο 09/04 και την Κυριακή 10/04, προσκαλούμε στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) μικρούς λάτρεις της τεχνολογίας, για να περιηγηθούν στον κόσμο του STEAM (Science Technology Engineering Arts Mathematics) σε ένα εργαστήριο ρομποτικής με Lego WeDo και ένα πρόγραμμα 3D σχεδίασης και εκτύπωσης. Μαζί μας θα έχουμε την ομάδα Robot-funτης Nokia Hellas.

Εσείς είστε ακροβάτης ή ονειροβάτης; Καλούμε τα παιδιά, το Σάββατο 16/04, στη Βαμβακού, να κλείσουμε τα μάτια και, με εργαλεία το θεατρικό παιχνίδι, την κίνηση, τον αυτοσχεδιασμό και οδηγό τη Φλώρα Καλομοίρη, να σπάσουμε το φράγμα της φαντασίας, να ονειροβατήσουμε και να δημιουργήσουμε τα πιο τρελά όνειρα. Την επόμενη μέρα, στις 17/04, προσκαλούμε τα παιδιά σε ένα διαφορετικό σχολείο, μιας και το Πολιτισμικό Σχολείο του φορέα πολιτισμού «Το Αλωνάκι» ταξιδεύει ως τη Βαμβακού και υλοποιεί μια μοναδική εκπαιδευτική δράση για παιδιά δημοτικού.

Πάσχα στο χωριό

Χριστούγεννα στην πόλη και Πάσχα στο χωριό, λέει ο λαός και αυτή τη Λαμπρή θα την περάσουμε μαζί στη Βαμβακού! Πώς; Το Μεγάλο Σάββατο ελάτε να φτιάξουμε μαζί χαρούμενες λαμπάδες με την Ποτούλα Λαφόγιαννη, ενώ την Κυριακή του Πάσχα σας καλούμε σε ένα παραδοσιακό πασχαλινό γλέντι, όπου σουβλίζουμε τον οβελία στην πλατεία του χωριού, με τις μοναδικές γεύσεις του εστιατορίου-καφέ «Βουρέικο» και τη συνοδεία ορχήστρας με δημοτικούς και λαϊκούς ήχους από τον Θοδωρή Μέρμηγκα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου. «Το παιδί και το στοιχειό», ένα παραμύθι από τη Βαμβακού, μια διαδραστική παράσταση αφήγησης παραμυθιών, με μουσική και τραγούδι για όλη την οικογένεια από τις «Παραμυθοκόρες», έρχεται τη Δευτέρα του Πάσχα. Ο μήνας ολοκληρώνεται (30/04) με το καλεντάρι των τεχνών και την Μαστροκυριακάκη Αδαμαντία, αναζητώντας το Φως της Ανάστασης και αποκαλύπτοντας στα παιδιά τα πάθη του Χριστού μέσα από πίνακες του Ελ Γκρέκο.

Απρίλης, Πασχαλιά, λουλούδια, χελιδόνια, φως, χαρά. Σας περιμένουμε!