Αποκριά και Καθαρά Δευτέρα στη Βαμβακού

Η Vamvakou Revival γιορτάζει για πρώτη φορά την Αποκριά και την Καθαρά Δευτέρα με ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα. Φέτος, για πρώτη φορά δίνουμε το καρναβαλικό ραντεβού μας στη Βαμβακού! Ελάτε να περάσουμε όλοι μαζί ένα εορταστικό τριήμερο. Το Σάββατο θα προετοιμαστούμε για το καρναβάλι φτιάχνοντας τις δικές μας μοναδικές μάσκες, την Κυριακή της Αποκριάς θα χορέψουν σε disco καρναβαλικούς ρυθμούς και τα Κούλουμα καλωσορίζουμε τη Σαρακοστή με κέφι, χαρά και, φυσικά, με το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού. Όλα αυτά με φόντο το μαγευτικό ορεινό τοπίο του Πάρνωνα.

Η τέχνη κατασκευής της μάσκας, Σάββατο 29/02, 13:00-18:00, Σχολείο Βαμβακούς! Προετοιμαζόμαστε για την Αποκριά με μια δημιουργική δραστηριότητα για τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με ένα έθιμο του χωριού. Παλιά στη Βαμβακού, οι κάτοικοι έφτιαχναν τις δικές τους μάσκες για να τις φορέσουν στον εορτασμό των Αποκριών. Έχοντας, λοιπόν, ως πρότυπο τη μάσκα της γιαγιάς, διακοσμούμε με πινέλα και ό,τι άλλο φανταστούμε, τις δικές μας μάσκες.

Είσοδος ελεύθερη

Disco Carnival Party, Κυριακή 01/03, 22:00, Βουρέικο
Το πιο δυνατό party της υπαίθρου είναι εδώ! Όλες οι μεγάλες μουσικές επιτυχίες από τα 80’s μέχρι και το σήμερα, ξέφρενες καταστάσεις, καρναβαλική διάθεση, μασκάρεμα, σερπαντίνες και φυσικά, χορός μέχρι πρωίας συνθέτουν μία μοναδική αποκριάτικη βραδιά στο Βουρέικο. Εσείς τι θα ντυθείτε;

Είσοδος: 8 ευρώ με ποτό

Χαρταετοί στη Βαμβακού, Καθαρά Δευτέρα 02/03, 10:30-13:30, Σχολείο Βαμβακούς
Κούλουμα, γιορτή, ύπαιθρος και πέταγμα χαρταετού πάνε μαζί! Κι αν δεν ξέρετε πως φτιάχνονται οι χαρταετοί, ελάτε να φτιάξουμε μαζί. Μία δημιουργική δραστηριότητα για παιδιά άνω των 6 ετών και τις οικογένειές τους που μας φέρνει σε επαφή με ένα παραδοσιακό ελληνικό έθιμο. Πολύχρωμοι χειροποίητοι χαρταετοί θα ανεμίσουν, φέτος, στον ουρανό του Πάρνωνα. Εμείς προσφέρουμε: ξύλινα πηχάκια, σπάγκο, χρωματιστό χαρτί γλασέ, πλαστικό ή ύφασμα, ψαλίδι, μολύβι και κόλλα. Εσείς φέρτε μαζί σας την πιο καλή σας διάθεση, τη φαντασία, το κέφι και τη χαρά.

Είσοδος ελεύθερη

Όλες οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες υλοποιούνται από την ομάδα Vamvakou Revival και εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, που πραγματοποιείται με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Σας περιμένουμε και πάλι κοντά μας!

#WeekendatVamvakou
#VamvakouRevival