Αυτόν τον Σεπτέμβριο στη Βαμβακού Λακωνίας…

Αυτόν τον Σεπτέμβριο στη Βαμβακού Λακωνίας…

Φεστιβάλ, μουσική, θέατρο, κινηματογράφος, εικαστικά και επιστήμες δίνουν ραντεβού στον Πάρνωνα.

Τι κι αν ολοκληρώθηκαν οι καλοκαιρινές διακοπές και πλησιάζει ο καιρός να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία και να επιστρέψουμε όλοι στην καθημερινότητά μας, όπως λέει κι ο λαός «Σεπτέμβρη στάρι σπείρε και σε πανηγύρι σύρε». Τον Σεπτέμβριο, λοιπόν, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Βαμβακού Λακωνίας για να ζήσουμε μοναδικές εμπειρίες στην ύπαιθρο και τον ανοιχτό χώρο, λίγο πριν έρθουν τα πρωτοβρόχια. Η Vamvakou Revival διοργανώνει και προτείνει πρωτότυπες δράσεις για όλη την οικογένεια, από τριήμερο φεστιβάλ μέσα στη φύση, μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές έως καλλιτεχνικά και επιστημονικά εργαστήρια για παιδιά, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο Σεπτέμβριος και το φθινόπωρο κάνουν ποδαρικό με το Vamvakou Experience Festival 2021, το οποίο θα λάβει χώρα 03-05 Σεπτεμβρίου. Ελάτε να γνωρίζουμε μαζί την εμπειρία της Βαμβακούς μέσα από εκδηλώσεις και δραστηριότητες που αφορούν στον πολιτισμό, τη μουσική  και την ψυχαγωγία, την τεχνολογία, την καινοτομία και τις επιστήμες, τη φύση, τη γαστρονομία και τον αθλητισμό. Επιστροφή στη φύση, λοιπόν, αυτόν τον Σεπτέμβρη! Επιστροφή στον εαυτό μας, επιστροφή στη ζωή! Όλες οι εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο.

Το δυναμικό αυτό ξεκίνημα του φθινοπώρου συνεχίζεται με την θεατρική παράσταση «Αττίκ, Μια Ζωή Χειροκροτήματα», σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Λιακόπουλου, που θα φιλοξενηθεί το Σάββατο 11/09, στο σχολείο της Βαμβακούς, ενώ ο μήνας θα κλείσει με την κινηματογραφική προβολή της ταινίας “Vice”, το Σάββατο 25/09, στον ίδιο χώρο.

Η μουσική έχει την τιμητική της στο πρόγραμμα του μήνα. Ο κόσμος της μουσικής αποκαλύπτεται, το Σάββατο 11/09, μέσα από ένα πρόγραμμα μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά 6-12 ετών, με την Ηλέκτρα Βλαχονικολού, Μουσικολόγος- Mουσικοπαιδαγωγός, ενώ μια ιστορία σαν παραμύθι, βασισμένη σε ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα που συνδέονται με την βυζαντινή ιστορία του Κάστρου του Μυστρά, από Γιάννα Κατσουγκράκη, Αρχαιολόγο, σε μουσική επένδυση του Χαράλαμπου Γούλα, Καθηγητή Μουσικής, θα μας ταξιδέψει το Σάββατο 18/09.

Ανακαλύψτε καινούργια χόμπι και τις εικαστικές σας δεξιότητες μέσα από καλλιτεχνικά εργαστήρια στο σχολείο της Βαμβακούς! Ένα εργαστήριο ζωγραφικής για παιδιά 15 ετών και άνω και ενηλίκους, με τη Νικολέτα Σουρτζή, σας καλεί να δημιουργήσετε, να χαρείτε και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας, την Κυριακή 12/09. Ένα αισθητηριακό εργαστήριο, με την παιδαγωγική ομάδα Αλκυόνη, καλεί τα παιδιά 6-12 ετών να παίξουν, να διασκεδάσουν και να μάθουν με ποικιλία υλικών που θα ξυπνήσουν όλες τις αισθήσεις τους, το Σάββατο 19/09. Πριν φτάσει ο Χειμώνας και το κρύο μας κλείσει σπίτι… κλείνουμε τον Σεπτέμβρη (25/09) με παιχνίδια φυσικά, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα γεμάτο εξερεύνηση και ανακάλυψη για παιδιά 6-12 ετών, σχεδιασμένο από την Καλλιόπη Κουτρουμπή, σε υλοποίηση της Μάρθας Βερδήλου.

Και δεν σταματάμε εδώ! Οι Φυσικές Επιστήμες αποκαλύπτονται με Παραμύθια – Πειραμύθια, ένα επιστημονικό εργαστήριο με πειράματα για παιδιά 9-14 ετών, με την Έλενα Παλούμπα, Χημικό, την Κυριακή 19/09, στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fullypowered by SNF).

Ραντεβού στη φύση και τα βουνά, λοιπόν! Σας περιμένουμε.

Τηρώντας τις αποστάσεις και τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του μήνα