4ος Vamvakou Mountain Run: 28χλμ – Υ+1353μ.

4ος Vamvakou Mountain Run: 28χλμ – Υ+1353μ.

Μονοπάτια της Βαμβακούς

Αγαπάτε το τρέξιμο και αναζητάτε εναλλακτικούς αγώνες μέσα σε μονοπάτια και κοντά στο φυσικό περιβάλλον; Σας αρέσει να τρέχετε και να αγναντεύετε το καταπράσινο τοπίο και τις συστάδες δέντρων; Αναζητάτε αγώνες με ανηφόρες, κατηφόρες και υψομετρικές αποστάσεις; Προετοιμάζεστε για κάποιον μεγαλύτερο αγώνα ορεινού τρεξίματος και αναζητάτε μια ωραία διοργάνωση να κάνετε «προπόνηση»; Τότε ο Vamvakou Mountain Run, είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε! Μία αθλητική διοργάνωση που φέτος, προγραμματίζεται να λάβει χώρα την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, για τέταρτη φορά στο χωριό της Βαμβακούς Λακωνίας, από τη Vamvakou Revival στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή εδώ. Ο αγώνας έχει συμβολική συμμετοχή 10 ευρώ. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί για ενίσχυση των έργων πολιτικής προστασίας στο βουνό του Πάρνωνα, στην ευρύτερη περιοχή της Βαμβακούς, με σκοπό τη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου της περιοχής, αλλά και την ασφάλεια.

Στον Vamvakou Mountain Run υπάρχει επίσημη ηλεκτρονική χρονομέτρηση σε όλες τις διαδρομές, ώστε όλοι οι δρομείς να γνωρίζουν τις επιδόσεις τους. Όλοι οι δρομείς θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής, ενώ θα υπάρξουν και βραβεύσεις των καλύτερων επιδόσεων, αλλά και κληρώσεις δώρων. Για τον αγώνα των 28χλμ. το δώρο της κλήρωσης περιλαμβάνει ένα γιλέκο υδροδοσίας RAIDLIGHT ACTIVE TRAIL 6L, μπατόν RAIDLIGHT AVATAR HYBRIT CARBON και έναν φακό κεφαλής RAIDLIGHT ULTRALIGHT 1200 HEADLUMP. Στις 16:30 θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του αγώνα με απονομή μεταλλίων για τον αγώνα των 28 χλμ.

Διοργανωτική επίβλεψη: Ιωάννης Δημόπουλος

Βραβεύσεις

Στην τελετή λήξης θα γίνει βράβευση των 3 πρώτων ανδρών και των 3 πρώτων γυναικών δρομέων της γενικής κατάταξης που θα τερματίσουν. Επιπλέον, θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι δρομείς από κάθε ηλικιακή κατηγορία 18-39, 40-59, 60 και άνω. Από τη βράβευση αυτή αποκλείονται όσοι δρομείς έχουν ήδη βραβευτεί στη γενική κατάταξη.

Χαρακτηριστικά της διαδρομής:

1. Εκκίνηση: Πλατεία Βαμβακούς, 0 χιλιόμετρο: 929μ. υψόμετρο

2. Τοποθεσία Λογγούς, 2o χιλιόμετρο: 1036μ. υψόμετρο

3. Τοποθεσία Καταφύγιο Σπάρτης: 5o χιλιόμετρο: 1435μ. υψόμετρο

4. Τοποθεσία δασικός δρόμος (Μάντρες) προς προφήτη Ηλία: 6o χιλιόμετρο: 1273μ. υψόμετρο

5. Τοποθεσία δασικός δρόμος: 10οχιλιόμετρο: 1245μ. υψόμετρο

6. Τοποθεσία Προφήτης Ηλίας: 15o χιλιόμετρο: 1640μ. υψόμετρο όπου θα ελεγχθεί και ο χρόνος των δρομέων με ειδικό τάπητα.

7. Τοποθεσία δασικός δρόμος (Μάντρες) προς προφήτη Ηλία: 19o χιλιόμετρο: 1273μ. υψόμετρο

8. Τοποθεσία Καταφύγιο Σπάρτης: 21χιλιόμετρο: 1435μ. υψόμετρο

9. Τοποθεσία Λόγγους, 23o χιλιόμετρο: 1036μ. υψόμετρο

10. Τοποθεσία Αγία Κυριακή, 25o χιλιόμετρο: 964μ. υψόμετρο

11. Τερματισμός: Πλατεία Βαμβακούς, 28o χιλιόμετρο: 929μ. υψόμετρο

 

Αγώνας Ορεινού δρόμου 28 χιλιομέτρων  VAMVAKOU MOUNTAIN RUN 

Σχετικές εκδηλώσεις