Ταξίδι στη φαντασία μέσα από τα βιβλία της Βαμβακούς

Οnline via Webex

Το πρώτο Σάββατο του Μαρτίου η παιδαγωγική ομάδα απ’Ουσία σας προτείνει ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του βιβλίου. Βιβλία που έρχονται από το παρελθόν και τα έχουν διαβάσει γενεές και γενεές Βαμβακιτών, από την Ανοιχτή Δανειστική Βιβλιοθήκη του σχολείου της Βαμβακούς, θα μας αποκαλύψουν μαγικούς κόσμους. Συνοδοιπόροι στο δίωρο ταξίδι μας η Αλίκη από την Χώρα των θαυμάτων, ο Δον Κιχώτης και ο Κύριος Φιλέας Φογκ από τον Γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες.

Εξερευνούμε φανταστικούς κόσμους και ήρωες που ακροβατούν ανάμεσα στο φανταστικό και το πραγματικό. Διαβάζουμε βιβλία, παίζουμε με τις λέξεις και δημιουργούμε τους δικούς μας παραμυθένιους κόσμους με λόγια και εικόνες.

Υλικά: 3 λευκά χαρτιά Α4, αποκόμματα από παλιά περιοδικά και εφημερίδες, μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές ή κηρομπογιές, μολύβι ή στυλό, κόλλα.

Και όλα αυτά μέσα από βιβλία της Ανοιχτής Δανειστικής Βιβλιοθήκης του σχολείου, η οποία απευθύνεται σε αναγνώστες κάθε ηλικίας. Τα παιδικά βιβλία είναι εκδόσεις από τις δεκαετίες 1960-1980 και στην πλειονότητά τους έχουν συντηρηθεί από τη Vamvakou Revival, με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο του εγχειρήματος Αναβίωσης της Βαμβακούς.

Λίγα λόγια για την παιδαγωγική ομάδα απ’Ουσία

Η απ’Ουσία Κοιν.Σ.Επ. σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία απευθύνονται σε όλες τις βαθμίδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας. Σκοπός της ομάδας είναι η ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό για όλους, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους, την κοινωνικο-οικονομική και την πολιτισμική ταυτότητα. Τα προγράμματά αυτά αποτελούν μια συμπληρωματική πηγή ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών που συμμετέχουν.

Σχετικές εκδηλώσεις