Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) Γιορτάζει 25 Χρόνια Κοινωφελούς Δράσης

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) Γιορτάζει 25 Χρόνια Κοινωφελούς Δράσης

Σχολείο

Φέτος συμπληρώνονται εικοσιπέντε χρόνια από τότε που το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ξεκίνησε την παγκόσμια κοινωφελή του δράση με συνεργάτες αξιόλογους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που βρίσκονται συνεχώς στην πρώτη γραμμή.

Μέχρι σήμερα, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά πάνω από $3,1 δισεκατομμύρια, μέσω περισσότερων από 5.000 δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε πάνω από 135 χώρες. Η δράση του Ιδρύματος είναι εξ ορισμού ευρεία, και, ταυτόχρονα, προσβάσιμη καθώς στον πυρήνα της βρίσκεται η αίτηση υποβολής δωρεάς, διαθέσιμη σε όλους τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ή κρατικούς φορείς που θα ενδιαφερθούν, κάθε ώρα, κάθε στιγμή. Αυτή η ανοιχτή προσέγγιση, σε συνδυασμό με την πίστη στη δύναμη των συμπράξεων δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, έχουν συμβάλει σε τομείς όπως οι τέχνες και ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, η υγεία και ο αθλητισμός και η κοινωνική πρόνοια δημιουργώντας, συχνά, μια δυναμική που αλλάζει προς το καλύτερο τις ζωές των ανθρώπων.

Η Vamvakou Revival δημιουργήθηκε και λειτουργεί στο χωριό της Βαμβακούς Λακωνίας, με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Από το 2018, οι δύο οργανισμοί μοιράζονται ένα κοινό όραμα: την πλήρη αναζωογόνηση του τόπου με εφόδια την ιστορία, το ανθρώπινο κεφάλαιο και τον φυσικό πλούτο της περιοχής. Η Βαμβακού, έχει ιδιαίτερη συναισθηματική και συμβολική αξία για την ομάδα της VamvakouRevival, αλλά και για τους ανθρώπους του ΙΣΝ καθώς αποτελεί τον τόπο καταγωγής του Ιδρυτή του ΙΣΝ, Σταύρου Νιάρχου.

Δείτε εδώ περισσότερα για τις δράσεις του ΙΣΝ τα τελευταία 25 χρόνια.

Σχετικές εκδηλώσεις