Τί κρύβεται στο δάσος;

Τί κρύβεται στο δάσος;

Μονοπάτια της Βαμβακούς

Παιδαγωγικό εργαστήριο στην αγκαλιά της φύσης!

Ένα καλοκαιρινό οικογενειακό «κυνήγι θησαυρού» στη φύση, κατά το οποίο γονείς και παιδιά εξερευνούν, ανακαλύπτουν, συνεργάζονται, ψυχαγωγούνται και μαθαίνουν, παίζοντας μαζί, για τον κόσμο που μας περιβάλλει και τα πλάσματα που τον κατοικούν! Πώς μπορεί ένας οικογενειακός περίπατος στη φύση, να μεταμορφωθεί σε μια μοναδική περιπέτεια παιχνιδιού, εξερεύνησης κι ανακάλυψης των θαυμάτων γύρω μας; Αναλαμβάνοντας αποστολές, λύνοντας γρίφους και ψάχνοντας για στοιχεία, από σταθμό σε σταθμό, κατά μήκος της διαδρομής, όλα τα μέλη της οικογένειας θα χρειαστεί να συνεργαστούν και να ενεργοποιήσουν το σώμα και τις αισθήσεις τους προκειμένου ν’ ανακαλύψουν:

-Τι άραγε συμβαίνει στο δάσος αυτή την εποχή;

-Ποιές μαγικές ιστορίες κρύβουν τα δέντρα που κατοικούν εδώ;

-Ποιά άνθη ξύπνησε στο δάσος το Καλοκαίρι και ποιά άλλα πλάσματα επισκέπτονται το δάσος για χάρη τους;

-Ποιών άλλων κατοίκων του δάσους τα ίχνη μπορούμε να εντοπίσουμε;

Τελικός στόχος κάθε οικογένειας είναι να δημιουργήσει το δικό της, πρωτότυπο «χάρτη του δάσους» με όλα όσα θα καταφέρει να ανακαλύψει!

Η Παρέα του Δάσους είναι μια πρωτότυπη παιδαγωγική προσέγγιση, που αξιοποιεί το αρχαιότερο εργαστήριο στον κόσμο, αυτό της φύσης, ως πεδίο μάθησης κι ανάπτυξης! Οργανώνει δράσεις σε επιλεγμένους φυσικούς χώρους για παιδιά κάθε ηλικίας, γονείς, παιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς. Συνδυάζει σύγχρονες παιδαγωγικές θεωρίες που αξιοποιούν το φυσικό περιβάλλον ως βασικό εργαλείο εκπαίδευσης. Στοχεύει μέσω της σύνδεσης με τη φύση, να συμβάλει στη σωματική, ψυχική, πνευματική και κοινωνική υγεία του αναπτυσσόμενου ανθρώπου. Οραματίζεται την αύξηση της πρόσβασης μικρών και μεγάλων στη φύση και την ανάπτυξη της φιλοπεριβαλλοντικής τους συνείδησης. 

Στις «Συναντήσεις της Παρέας», με αφορμή τα φυσικά ερεθίσματα κάθε εποχής, μέσω του παιχνιδιού, της κίνησης, της επαφής με φυσικά υλικά και με κατάλληλα σχεδιασμένες δραστηριότητες από εξειδικευμένους παιδαγωγούς, δίνεται η ευκαιρία σε μικρούς & μεγάλους να συνδεθούν με τη φύση και να κατανοήσουν πως αποτελούν μέρος της!

Σχετικές εκδηλώσεις