Τι κρύβεται στο δάσος;

Τι κρύβεται στο δάσος;

Μονοπάτια της Βαμβακούς

Παιδαγωγικό εργαστήριο στην αγκαλιά της φύσης!

Μπορεί ένας οικογενειακός περίπατος στη φύση, να μεταμορφωθεί σε μια μοναδική περιπέτεια παιχνιδιού, εξερεύνησης κι ανακάλυψης των θαυμάτων γύρω μας; Σας προσκαλούμε σε ένα καλοκαιρινό «κυνήγι θησαυρού» στη φύση, κατά το οποίο μεγάλοι και μικροί εξερευνούν, ανακαλύπτουν, συνεργάζονται, ψυχαγωγούνται και μαθαίνουν, παίζοντας μαζί, για τον κόσμο που μας περιβάλλει και τα πλάσματα που τον κατοικούν! Όλα τα μέλη της οικογένειας, αναλαμβάνουν αποστολές, λύνουν γρίφους και ψάχνουν για στοιχεία, από σταθμό σε σταθμό, κατά μήκος της διαδρομής, συνεργάζονται και ενεργοποιούν το σώμα και τις αισθήσεις τους.

Άραγε, τι συμβαίνει στο δάσος αυτή την εποχή;

Πώς συμβιώνουν και συνεργάζονται οι κάτοικοι του δάσους;

Ποιες μαγικές ιστορίες κρύβουν τα δέντρα που κατοικούν εδώ;

Ποιων άλλων κατοίκων του δάσους τα ίχνη, μπορούμε να εντοπίσουμε;

Τελικός στόχος για κάθε οικογένεια είναι να δημιουργήσει τον δικό της, πρωτότυπο «χάρτη του δάσους» με όλα όσα θα καταφέρει να ανακαλύψει!

Η Παρέα του Δάσους είναι μια πρωτότυπη παιδαγωγική προσέγγιση, που αξιοποιεί το αρχαιότερο εργαστήριο στον κόσμο, αυτό της φύσης, ως πεδίο μάθησης κι ανάπτυξης! Οργανώνει δράσεις σε επιλεγμένους φυσικούς χώρους για παιδιά κάθε ηλικίας, γονείς, παιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς. Συνδυάζει σύγχρονες παιδαγωγικές θεωρίες που αξιοποιούν το φυσικό περιβάλλον ως βασικό εργαλείο εκπαίδευσης. Στοχεύει μέσω της σύνδεσης με τη φύση, να συμβάλει στη σωματική, ψυχική, πνευματική και κοινωνική υγεία του αναπτυσσόμενου ανθρώπου. Οραματίζεται την αύξηση της πρόσβασης μικρών και μεγάλων στη φύση και την ανάπτυξη της φιλοπεριβαλλοντικής τους συνείδησης. 

Στις «Συναντήσεις της Παρέας», με αφορμή τα φυσικά ερεθίσματα κάθε εποχής, μέσω του παιχνιδιού, της κίνησης, της επαφής με φυσικά υλικά και με κατάλληλα σχεδιασμένες δραστηριότητες από εξειδικευμένους παιδαγωγούς, δίνεται η ευκαιρία σε μικρούς & μεγάλους να συνδεθούν με τη φύση και να κατανοήσουν πως αποτελούν μέρος της!

Σχετικές εκδηλώσεις