Μαθαίνω για το έδαφος και φτιάχνω τις δικές μου σποροβόμβες

Μαθαίνω για το έδαφος και φτιάχνω τις δικές μου σποροβόμβες

Οnline via Webex

Σε αυτό το εργαστήριο παρατηρούμε και συγκρίνουμε χώματα από διαφορετικές τοποθεσίες. Ανακαλύπτουμε τις φυσικές και χημικές ιδιότητες  του χώματος και μαθαίνουμε για τους αποικοδομητές που ζουν σε αυτό. Μαθαίνουμε για τη μόλυνση του εδάφους, κάνουμε πειράματα για να διαπιστώσουμε πως μπορούμε να αποφύγουμε τη διάβρωσή του και φτιάχνουμε τις δικές μας σποροβόμβες!

Όλα αυτά προς τιμή της Παγκόσμιας Ημέρας Εδάφους (World Soil Day) που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης των Επιστημών Εδάφους (IUSS), με στόχο να τονίσει τη σπουδαιότητα του εδάφους ως κρίσιμου συστατικού του φυσικού συστήματος και τη συμβολή του στην ανθρώπινη ευημερία. Διατηρήστε το έδαφος ζωντανό, προστατεύστε τη βιοποικιλότητα του εδάφους.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Εδάφους 2020 (#WorldSoilDay) και η εκστρατεία της «Κρατήστε το έδαφος ζωντανό, Προστατέψτε τη βιοποικιλότητα του εδάφους» στοχεύει στην ευαισθητοποίηση για τη σημασία της διατήρησης υγιών οικοσυστημάτων και της ανθρώπινης ευημερίας αντιμετωπίζοντας τις αυξανόμενες προκλήσεις στη διαχείριση του εδάφους, και την καταπολέμηση της απώλειας της βιοποικιλότητας του εδάφους, αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση και ενθαρρύνοντας τις κυβερνήσεις, τους οργανισμούς, τις κοινότητες και τα άτομα σε όλο τον κόσμο να δεσμευτούν για την βελτίωση της ποιότητας του εδάφους.

Σχετικές εκδηλώσεις