Πικ Νικ Γευσιγνωσίας & Οινογνωσίας

Πικ Νικ Γευσιγνωσίας & Οινογνωσίας

Κάτω Βρύση

Ένα ξεχωριστό πικ νικ περιμένει τους επισκέπτες στην Κάτω Βρύση, από τις 12.00 έως τις 15.00. Μία συνάντηση Γευσιγνωσίας και Οινογνωσίας σε ένα τρίωρο γεμάτο εκπλήξεις.

Η γνωστή σεφ, Ντίνα Νικολάου, και η συγγραφέας, Μαρία Καράμπελα, συνεργάζονται και παρουσιάζουν συνταγές από τον Πάρνωνα με τοπικά προϊόντα, μυώντας του συμμετέχοντες στην παραδοσιακή κουζίνα, αποκαλύπτοντας πώς συνδέεται η μαγειρική με την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου, ενώ η Α. Πάολα Ρόχας, επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, μας φανερώνει όλα τα διατροφικά μυστικά. Η παρουσίαση διοργανώνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας της Vamvakou Revival με το ICC Women Cluster Λακωνίας.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη παίρνει ο Αλέξανδρος Ιωάννου για ένα αφιέρωμα στο ιστορικό οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ και τα κρασιά του. Μία γνωριμία με την διαδρομή του οινοποιείου ξεκινώντας από την αναμπέλωση του αμπελώνα του Μετσόβου, στο τέλος της δεκαετίας του 1950, μέχρι σήμερα. Ο εγγονός του Ευάγγελου Αβέρωφ, ανακαλεί μνήμες και περιγράφει τη διαδρομή του πρωτοποριακού οινοποιείου. Η εκδήλωση πλαισιώνεται από γευστική δοκιμή 6 διαφορετικών κρασιών.

Σχετικές εκδηλώσεις