Μια προσεδάφιση στον Άρη με το CGS

Οnline via Webex

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο δύσκολη διαδικασία είναι η προσεδάφιση σε ένα συγκεκριμένο σημείο του Φεγγαριού, του Άρη ή άλλου πλανήτη; Πόσοι υπολογισμοί πρέπει να γίνουν; Η νέα αποστολή της NASA στον Άρη είναι γεγονός! Από τις 19 Φεβρουαρίου 2021, το ρομποτικό όχημα «Mars 2020 Perseverance» προσεδαφίστηκε στον “κόκκινο” πλανήτη. Το εξάτροχο ρόβερ μεγέθους SUV, γνωστό και με το παρατσούκλι «Πέρσι», διαθέτει τα πιο εξελιγμένα επιστημονικά όργανα, ικανά για φιλόδοξα πειράματα, αποτελώντας το πιο εξελιγμένο εργαστήριο αστροβιολογίας που έχει ποτέ σταλεί σε άλλο ουράνιο σώμα. Πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ακρίβεια και συντονισμός; Με εργαλεία την φαντασία, την εφευρετικότητα, τη συνεργασία και τις πολλές δοκιμές, θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μέσα στο σπίτι μας μία προσομοίωση της διαδικασίας προσεδάφισης.

Και όλα αυτά σε ένα ακόμη πρόγραμμα του V.Lab που υλοποιεί η Vamvakou Revival σε συνεργασία με τo STEM Academy του CGS (Εκπαιδευτήρια Κωστέα / Γείτονα).

Το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) λειτουργεί στο ορεινό χωριό της Βαμβακούς από την Vamvakou Revival και σχεδιάστηκε με την πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς.

Σχετικές εκδηλώσεις