Γεύμα με μενού Βιώσιμης Γαστρονομίας

Γεύμα με μενού Βιώσιμης Γαστρονομίας

Βουρέικο

Πρόκειται για ένα dinner event με κάρτα μενού επιμέλειας των chef Δημήτρη Αϊβαλιώτη και Βασίλη Χαντζάρα σε συνεργασία το προσωπικό της κουζίνας του εστιατορίου- καφέ Βουρέικο στη Βαμβακού.

Στόχος του γεύματος είναι οι καλεσμένοι/επισκέπτες να γευτούν μοναδικά πιάτα που θα έχουν δημιουργηθεί από τις ήδη διαθέσιμες και πλεονασματικές πρώτες ύλες που διαθέτει η κουζίνα του εστιατορίου με σκοπό να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτύπωμα με μηδενικά απόβλητα.

Βρείτε το μενού του Σαββατοκύριακου εδώ!

Το γεύμα εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων με τίτλο “Σαββατοκύριακο βιώσιμης γαστρονομίας στη Βαμβακού”, που υλοποιούνται από τη Vamvakou Revival σε συνεργασία με το Sustainable Food Movement Greece .

Λίγα λόγια για το Sustainable Food Movement Greece (SFMinGR)

Iδρύθηκε το 2017 και είναι μια κοινωνική επιχείρηση/startup, η οποία αποσκοπεί στη διάδοση των αρχών της αειφορίας και στη μείωση του food waste στον Τουριστικό κλάδο, με επίκεντρο τις επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας. Το όραμα της επιχείρησης είναι ο κλάδος της γαστρονομίας στην Ελλάδα να παράγει μηδενικά, οργανικά απόβλητα. Η αποστολή της είναι η εφαρμογή των στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών από υψηλόβαθμα στελέχη και επιχειρήσεις στην εστίαση με στόχο την περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική αειφορία, ενισχύοντας το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας, την υπεύθυνη παραγωγή και ηθική κατανάλωση.

Η ομάδα ανήκει στο Egg Alumni και το 2017 συμμετείχε στον 5ο κύκλο του Προγράμματος και από το 2018 είναι μια από τις ομάδες του Reload Greece Alumni. Από το 2019 είναι Affiliate Partner του ASEF, του EIT Food South, του Polish Circular Hotspot, του Act4SDGs και της Παγκόσμιας Κοινότητας του Οργανισμού The Global GoalsBusiness Avengers. Από το 2018 λειτουργεί ως Food Ambassador της Πρεσβείας της Σουηδίας στην Ελλάδα. Στην αρχή του 2020 έγινε μέλος του Barilla Center for Food & Nutrition Foundation, του Institute of Hospitality στο Ην. Βασίλειο και του Slow Food International.

Διακρίσεις: National Gastronomy Winner SEUA 2017, Athens Innovation Festival Awards 2018, National Winner for Greece in the category Food Waste SDG United Nations/Hallbars Sustainability Reports Awards 2020

Σχετικές εκδηλώσεις