Κύκλος θεατρικών συναντήσεων “4 εποχές”: Δραματοποίηση παραμυθιού

Κύκλος θεατρικών συναντήσεων “4 εποχές”: Δραματοποίηση παραμυθιού

Σχολείο

Εισιτήρια

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Δραματοποίηση παραμυθιού
0.00
13 διαθέσιμο

Θεατρική αγωγή.

Ο κύκλος θεατρικών συναντήσεων που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο στο σχολείο της Βαμβακούς και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-7 ετών, συνεχίζονται και αυτόν τον μήνα.

Θέμα 3ης συνάντησης: Δραματοποίηση παραμυθιού “Leaves” David Ezra Stein.

Στην  τρίτη  συνάντηση, κλείνοντας το Φθινόπωρο με τον γλυκό μας Νοέμβρη, μέσα από θεατρικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια θα ζωντανέψουμε εικόνες του παραμυθιού. Είναι η ιστορία μιας αρκούδας που ζει το πρώτο της Φθινόπωρο και της φαίνεται παράξενο που πέφτουν τα φύλλα! Η δραματοποίηση και η αξιοποίηση των παραμυθιών ανοίγει – τροφοδοτεί τη φαντασία, αλλά και καλλιεργεί τα συναισθηματικά και τα αισθητικά κριτήρια των παιδιών.

Ραντεβού  λοιπόν στη Φύση!

Tip 1: Θα θέλαμε οι γονείς πριν από την συνάντηση να φανταστούν μαζί με τα παιδιά τι θα μπορούσαν αυτοί οι Καρυδο-ήρωες να φορούσαν (ρούχα, παπούτσια, γυαλιά κ.α.), ώστε τα παιδιά να τα φορούν στην συνάντηση από την αρχή.

Tip 2: Κατά τη διάρκεια της διαδρομής σας προς στη Βαμβακού, ν’ ακούτε τις “4 Εποχές” του Αντόνιο Βιβάλντι!

Συναντήσεις που πραγματοποιούνται μηνιαίως (1/μήνα), καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, στο ειδυλλιακό τοπίο της Βαμβακούς. Τα παιδιά που συμμετέχουν έχουν τη δυνατότητα μέσα από θεατρικά, κινητικά και αυτοσχεδιαστικά παιχνίδια, να έρθουν σε άμεση επαφή με τη φύση, να δουν πώς αυτή αλλάζει, αλλά και πώς αισθανόμαστε εμείς οι ίδιοι κάθε εποχή.

Ερεθίσματά μας είναι τα αρώματα, τα χρώματα, οι ήχοι και  η κίνηση της φύσης. Η λειτουργία αυτών των συναντήσεων έχει ως σκοπό την καλλιέργεια της συνεργασίας και της ομαδικότητας, με ασκήσεις γνωριμίας και θεατρικών παιχνιδιών που αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα και την φαντασία των παιδιών, απελευθερώνοντας και ενισχύοντας  τα εκφραστικά τους μέσα (σώμα, κίνηση, λόγος).

Σχετικές εκδηλώσεις