Κύκλος θεατρικών συναντήσεων “4 εποχές”: Δραματοποίηση παραμυθιού

Κύκλος θεατρικών συναντήσεων “4 εποχές”: Δραματοποίηση παραμυθιού

Οnline via Webex

Θεατρική αγωγή. Θέμα 3ης συνάντησης: Δραματοποίηση παραμυθιού “Leaves” David Ezra Stein.

Ο κύκλος θεατρικών συναντήσεων που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο στο σχολείο της Βαμβακούς και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-7 ετών, συνεχίζονται και αυτόν τον μήνα, λίγο διαφορετικά. Αυτήν την φορά από το σπίτι, γονείς και παιδιά μαζί!

Ας δοκιμάσουμε να προσαρμοστούμε και να πειραματιστούμε για να μη χαθούμε, μιας και η τρίτη συνάντηση κλείνοντας το Φθινόπωρο, με τον γλυκό Νοέμβρη, μας βρίσκει μέσα στο σπίτι! Γονείς και παιδιά, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τη μουσική και τον αυτοσχεδιασμό θα ζωντανέψουν εικόνες από το παραμύθι. Θα ανακαλύψουν καινούριες μορφές έκφρασης εξασκώντας τη σωματική επαφή και την φαντασία μεταξύ τους, για να ανανεώσουν τις ενδοοικογενειακές τους σχέσεις, μ’ ένα διασκεδαστικό τρόπο.

Στο παραμύθι «Leaves», βλέπουμε την ιστορία μιας αρκούδας που ζει το πρώτο της Φθινόπωρο και της φαίνεται παράξενο που πέφτουν τα φύλλα!

Η δραματοποίηση και η αξιοποίηση των παραμυθιών ανοίγει – τροφοδοτεί τη φαντασία, αλλά και καλλιεργεί τα συναισθηματικά και τα αισθητικά κριτήρια των παιδιών.

Ραντεβού ξανά από το σπίτι μας αυτή τη φορά!

Υλικά: χαρτί, μαρκαδόροι, μολύβια, πρόσβαση σε μουσική, ελεύθερο χώρο για κίνηση.

—-

Συναντήσεις που πραγματοποιούνται μηνιαίως (1/μήνα), καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, στο ειδυλλιακό τοπίο της Βαμβακούς. Τα παιδιά που συμμετέχουν έχουν τη δυνατότητα μέσα από θεατρικά, κινητικά και αυτοσχεδιαστικά παιχνίδια, να έρθουν σε άμεση επαφή με τη φύση, να δουν πώς αυτή αλλάζει, αλλά και πώς αισθανόμαστε εμείς οι ίδιοι κάθε εποχή.

Ερεθίσματά μας είναι τα αρώματα, τα χρώματα, οι ήχοι και  η κίνηση της φύσης. Η λειτουργία αυτών των συναντήσεων έχει ως σκοπό την καλλιέργεια της συνεργασίας και της ομαδικότητας, με ασκήσεις γνωριμίας και θεατρικών παιχνιδιών που αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα και την φαντασία των παιδιών, απελευθερώνοντας και ενισχύοντας  τα εκφραστικά τους μέσα (σώμα, κίνηση, λόγος).

Σχετικές εκδηλώσεις