Η Διαπολιτισμική Χορωδία της ΕΛΣ στη Βαμβακού

Πλατεία Βαμβακούς

Λίγο πριν ανάψουν τα φώτα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, η Διαπολιτισμική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα μας χαρίσει ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι χωρίς σύνορα, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 στις 17:30, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Vamvakou Revival με τις Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ.

Τα μέλη της Διαπολιτισμικής Χορωδίας από κάθε γωνιά της γης, θα ενώσουν τις φωνές τους στην πλατεία της Βαμβακούς και θα μας παρουσιάσουν ένα απολαυστικό πρόγραμμα με τραγούδια από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Αρμενία, την Εσθονία, τη Γαλλία, την Κεντρική Αμερική, αλλά και έργα σύγχρονων συνθετών. Τη διεύθυνση της χορωδίας και την επιμέλεια του προγράμματος υπογράφει η Άννα Λινάρδου, ενώ τις ενορχηστρώσεις η Βάσω Δημητρίου. Στο πιάνο η Δήμητρα Κοκκινοπούλου, στο κοντραμπάσο ο Γιάννης Βουτσινάς και στα κρουστά ο Αλέξης Νόνης.

Στη συναυλία της Διαπολιτισμικής Χορωδίας θα ερμηνεύσουν: Βασιλική Αντωνάκη, Άσπα Αρώνη-Κότσαλη, Φαμπιέν Βάργκας, Στηβ Γκάντζος, Καίτη Γιουβάνου, Μαλκοζάτα Γκούι, Ελεάννα Γρηγορίου, Κοσμάς Δενδρινός, Κωνσταντίνος Δημητρίου, Χρήστος Καρακώστας, Κωνσταντίνα Καραμέρη, Νίνα Καραμολέγκου, Ειρήνη Καρμοίρη, Βάσω Καττέ, Άσπα Κόκκαλη, Νική Κοσκινά, Κωστής Κοτούλας, Κωνσταντίνα Κυριαζή, Βανέσα Κωνσταντοπούλου, Μαντώ Μάντζιου, Γιοβάννα Μάρκοβιτς, Αλεξάνδρα Μεθενίτου, Άννα Μεσαναγρενού, Διονύσιος Μηλιδάκης, Περικλής Μπακογεώργος, Φιλήμων Ορκόπουλος, Μαριάννα Πριμηκυρίου, Τατιάνα Ροντιόνοβα, Ιωάννα Σαμπαϊντά, Ελευθερία Σουπιάδου, Κωνσταντίνα Σταυροπούλου, Μοχάμεντ Ταγιέμπ, Γιαμάν Τζουνάιντ, Σταυρούλα Χάντε, Eva Banhidi, Ayse Ferliel Barounos, Savannah Fortis, Romaysaa Gamal, Zeynep Namli, Hanna Onyshchenko.

Κατά τη διάρκεια της μουσικής παράστασης θα πραγματοποιηθεί ένα εντυπωσιακό light show που θα προσελκύσει τα βλέμματα των επισκεπτών.

Λίγα λόγια για τη Διαπολιτισμική Χορωδία

Η Διαπολιτισμική Χορωδία ξεκίνησε τη διαδρομή της το 2016, με τη σύσταση μιας ετερόκλητης ομάδας Αθηναίων που είχε ως στόχο να φέρει κοντά διαφορετικές εθνότητες και μουσικές παραδόσεις. Έκτοτε, τα μέλη της Διαπολιτισμικής Χορωδίας ενώνουν τις φωνές τους και μέσω των συναυλιών τους και των καλλιτεχνικών τους συνεργασιών, αναδεικνύουν κάθε φορά την αμεσότητα και τη δύναμη του τραγουδιού και της μουσικής. Η Διαπολιτισμική Χορωδία μετράει ήδη πολυάριθμα μέλη. Οι Ουκρανία, Καμερούν, Σλοβακία, Τανζανία, Νέα Γουινέα, Συρία, Κύπρος, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, ΗΠΑ, Ιράν, Κένυα, Ιράκ, Τουρκία, Πολωνία και Ελλάδα είναι μόνο μερικές από τις χώρες προέλευσης των μελών που έχουν συμμετάσχει στη χορωδία κατά την επταετή πορεία της. Φέτος, συνεχίζει περαιτέρω τη διεύρυνση του ρεπερτορίου της, συνδυάζοντας τα τραγούδια των λαϊκών παραδόσεων του κόσμου με τη σύγχρονη φωνητική μουσική. Η σύνδεση της φωνής με το σώμα, η κίνηση και ο αυτοσχεδιασμός αποτελούν για μία ακόμα χρονιά τα βασικά εργαλεία της μουσικής συνδημιουργίας και της ελεύθερης έκφρασης.

Σχετικές εκδηλώσεις