Επιτροπή Αξιολόγησης Vamvakou Incubator

Γιώργος Κουμεντάκης. Συνθέτης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Γιώργος Κουμεντάκης. Συνθέτης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Ο Γιώργος Κουμεντάκης ανήκει στους πιο ταλαντούχους και πολυδιάστατους Έλληνες συνθέτες, με τη μουσική του γραφή να χαρακτηρίζεται από ποικιλία μουσικών ιδιωμάτων και διαρκή αναζήτηση νέων κατευθύνσεων. Εκτός από τα πολυάριθμα έργα (περισσότεροι από 170 τίτλοι) συμφωνικής μουσικής και μουσικής δωματίου, μεγάλο κομμάτι της καλλιτεχνικής του πορείας έχει αφιερωθεί στη σύνθεση μουσικής για τις παραστατικές τέχνες. Έχει τιμηθεί πολλές φορές με σημαντικές διακρίσεις για το έργο του, ενώ έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες του θεάτρου, της όπερας, και του χορού. Το 2017 ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, οραματιζόμενος να βοηθήσει τον οργανισμό να βρει τη θέση του στο παγκόσμιο οπερατικό γίγνεσθαι.

Έφη Λαζαρίδου, Chief Executive Officer, Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

Έφη Λαζαρίδου, Chief Executive Officer, Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

Η Έφη Λαζαρίδου ηγείται του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, ο οποίος ξεκίνησε το 2018 με ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Σκοπός του είναι η στήριξη της απασχόλησης, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στον κλάδο της αγροδιατροφής στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα, έχει υποστηρίξει περισσότερους από 29.600 επαγγελματίες και πάνω από 100 μικρές, οικογενειακές και νεοφυείς αγροδιατροφικές επιχειρήσεις. Δημιουργεί αξία για την ελληνική οικονομία με πολλαπλασιαστή 3,6, και συμβάλλει στη σύσταση νέων ομάδων παραγωγών και συνεταιρισμών καθώς και στην ανάπτυξη πολυάριθμων νέων αγροδιατροφικών προϊόντων. H κα. Λαζαρίδου κατέχει Δίπλωμα Χημικού Μηχανικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μεταπτυχιακούς τίτλους στην Πολιτιστική Διαχείριση από το City University of London (MA και PGDip) και στο Marketing από το Chartered Institute of Marketing of London (Professional PGDip). Eίναι μέλος της Επιτροπής Αγροτεχνολογίας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και της Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας του Ελληνο-Γερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Είναι έμπειρη επαγγελματίας στον χώρο της στρατηγικής μάρκετινγκ με ιστορικό επιτυχούς ολοκλήρωσης σύνθετων διεθνών έργων στη ΝΑ Ευρώπη και έργων εθνικής σημασίας στην Ελλάδα. Επιπλέον, είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων, πιστοποιημένη business coach, Associate του Chartered Institute of Marketing London και μέντορας σε προγράμματα όπως Cherie Blair Foundation for Women, CapsuleT, Orange Grove κ.ά. Είναι διπλωματούχος φλαουτίστρια, εθελόντρια στο Make-A-Wish-Greece και τακτική ομιλήτρια σε θέματα γυναικείας ενδυνάμωσης.

Σοφή Λάμπρου. Co-Founder/ Co-Managing Director Impact Hub Athens

Σοφή Λάμπρου. Co-Founder/ Co-Managing Director Impact Hub Athens

Η Σόφη Λάμπρου είναι συνιδρύτρια του Impact Hub στην Αθήνα, που από το 2013 αφιερώνεται στην προώθηση, υποστήριξη, σύνδεση και ανάπτυξη επιχειρηματικών και καινοτόμων ιδεών με στόχο την επίλυση κοινωνικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων. Η κα. Λάμπρου, από το 2007 έχει εμβαθύνει στην πρακτική της οικοδόμησης κοινοτήτων, της προσωπικής και της επιχειρηματικής ανάπτυξης, μεθοδολογιών για τη σχεδιαστική σκέψη και συμμετοχική ηγεσία, όπως και στη διευκόλυνση συν-δημιουργίας της επίλυσης προβλημάτων και της ανάπτυξης καινοτομίας. Εργάζεται κυρίως με επιχειρήσεις για την ανάπτυξη, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση πρωτοβουλιών που μετατρέπουν το Impact Hub Athens σε ένα όχημα παραγωγής θετικού αντίκτυπου. Με εργαλείο την τέχνη και τον πολιτισμό, και βασικά τη μουσική, αναπτύσσει προγράμματα και έργα που ενδυναμώνουν ευάλωτες κοινότητες, συνδέουν διαφορετικούς ανθρώπους και κινητοποιούν το ευρύ κοινό με στόχο τη θετική αλλαγή.

Μυρτώ Παπαθάνου, Συνιδρύτρια και Εταίρος Metavallon VC

Μυρτώ Παπαθάνου, Συνιδρύτρια και Εταίρος Metavallon VC

Η Μυρτώ Παπαθάνου είναι συνιδρύτρια και εταίρος του Αμοιβαίου Κεφαλαίου Εταιρικών συμμετοχών Metavallon VC, το οποίο από το 2018 επενδύει σε νεοφυείς τεχνολογικές εταιρείες αρχικού σταδίου στην Ελλάδα. Έχει 20ετή εμπειρία στους τομείς της χρηματοδότησης, της επιχειρηματικότητας και της τεχνολογίας. Ξεκίνησε την καριέρα της στα χρηματοοικονομικά στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε για την Dresdner Kleinwort Wasserstein και την Bank of America Merrill Lynch. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ασχολήθηκε με την τεχνολογία, αρχικά ως υπεύθυνη επιχειρηματικής ανάπτυξης σε εταιρείες ICT και High Tech και αργότερα αναπτύσσοντας δική της επιχειρηματική και επενδυτική δραστηριότητα. Έχει ασχοληθεί με τον μη κερδοσκοπικό χώρο, συνιδρύοντας την Ethelon το 2012, και ως σύμβουλος των οργανισμών Action Finance Initiative, WomenOnTop και Hellenic Innovation Network. Το 2016 αναγνωρίστηκε ως «Hγέτης της Xρονιάς» από την Linkage Greece, ενώ το 2020 συμπεριλήφθηκε στη λίστα 40under40 του Fortune Ελλάδος. Η κα. Παπαθάνου είναι οικονομολόγος με MSc σε Χρηματοοικονομικά από το Imperial College και MBA από το INSEAD. Από το 2019 είναι Kauffman Fellow, η πρώτη από την Ελλάδα.

Μανώλης Ψαρρός, CEO & Founder TOPOSOPHY Place making & marketing agency

Μανώλης Ψαρρός, CEO & Founder TOPOSOPHY Place making & marketing agency

Ο Μανώλης Ψαρρός είναι κάτοχος πτυχίου Διαχείρισης Ξενοδοχείων, Τουρισμού και Αναψυχής (Bachelor of Honours in Hospitality Management with Tourism & Leisure) του University of Huddersfield και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Τουριστική Ανάπτυξη και Χωροταξία (MSc in Tourism Planning & Development) του Oxford Brookes University. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων και του Athens Visitors and Conventions Bureau (ACVB) – όπου και διετέλεσε Διευθυντής Τουριστικής Ανάπτυξης και Στρατηγικός Σύμβουλος επί 15 συναπτά έτη, υποστηρίζοντας την εξέλιξη του οργανισμού στην τωρινή μορφή σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (This Is Athens & Partners). Το 2010 ίδρυσε την TOPOSOPHY, μια εξειδικευμένη εταιρεία στην ανάπτυξη, διαχείριση και προώθηση πόλεων και προορισμών. Επί του παρόντος καθοδηγεί όλα τα BUs της εταιρίας ως CEO & Chief Strategist. To χαρτοφυλάκιο του περιλαμβάνει περισσότερες από 100 στρατηγικές για την ανάπτυξη και τη διαχείριση προορισμών σε περισσότερες από 30 χώρες, καθώς και περισσότερα από 50 προγράμματα με προωθητικές καμπάνιες. Παράλληλα έχει διατελέσει σύμβουλος στρατηγικής για ηγετικούς φορείς σε διεθνές επίπεδο (π.χ. HOTREC, European Cities Marketing, European Travel Commission, UNDP και UNWTO), εθνικούς οργανισμούς τουρισμού και οργανισμούς διαχείρισης και προώθησης προορισμών σε τοπικό επίπεδο (DMMOs) ενώ παράλληλα αποτελεί ιδρυτικό μέλος του International Place Branding Association.