Συναυλία φλάουτου με ράμφος

Σχολείο

Ο αρχέγονος ήχος του αυλού έρχεται στη Βαμβακού μέσα από ένα πολυσχιδές πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα της μπαρόκ εποχής, σύγχρονες δημιουργίες, αλλά και μελωδίες από τον ευρύτερο χώρο της ανατολικής Μεσογείου.

Θα παιχτούν έργα των: J.S. Bach, G. F. Handel, G. F. Telemann, J.J. Quantz, Γ. Κουμεντάκη, Α. Κουτσογιάννη, Γ. Κυριακάκη.

Λίγα λόγια για τον Αποστόλη Κουτσογιάννη

Ο Αποστόλης Κουτσογιάννης γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε από μικρή ηλικία φλάουτο με ράμφος και ανώτερα θεωρητικά στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης (Δίπλωμα Εκτέλεσης, Άριστα Παμψηφεί και έπαινος εξαιρετικής τεχνικής επίδοσης το 2011). Το 2017 αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με άριστα, όπου και σπούδασε Σύνθεση με τον Γιώργο Κυριακάκη και το 2019 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές από το Πανεπιστήμιο του Cambridge με τον Richard Causton. Για τις σπουδές του έλαβε την εκπαιδευτική υποτροφία του ιδρύματος Λεβέντη. Έργα του έχουν παρουσιαστεί από διάφορα σχήματα και ορχήστρες σε όλο τον κόσμο. Το 2019 ανακηρύχτηκε composer in residence του πανεπιστημίου του Cambridge.

 

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της συνεργασίας της Vamvakou Revival και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Σχετικές εκδηλώσεις