Vamvakou Mountain Run 2022

Vamvakou Mountain Run 2022

Κυριακή 03 Ιουλίου 2022, Βαμβακού Λακωνίας

Ένας μοναδικός αγώνας ορεινού τρεξίματος θα λάβει χώρα, την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου στις πλαγιές του Λακωνικού Πάρνωνα, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το χωριό της Βαμβακούς Λακωνίας. Η αθλητική διοργάνωση υλοποιείται για δεύτερη φορά από τη Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Φέτος, ο αγώνας εντάσσεται στο πλαίσιο του προγραμματισμού του τριήμερου Vamvakou Experience Festival 2022 και έως 600 δρομείς θα δώσουν ραντεβού το χωριό της Βαμβακούς. Η διοργάνωση Vamvakou Mountain Run 2022 περιλαμβάνει δύο διαδρομές α) των 28 χιλιομέτρων και β) των 7 χιλιομέτρων & σκυταλοδρομία. Οι δρομείς θα κινηθούν στα Μονοπάτια της Βαμβακούς και θα τερματίσουν εντός του χωριού. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής και η ενθάρρυνση της συμμετοχής σε δραστηριότητες και δρώμενα μέσα στη φύση, με τους επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα καταπράσινα μονοπάτια του Πάρνωνα και να ζήσουν την εμπειρία της Βαμβακούς.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά. Υπάρχει συμβολικό αντίτιμο της τάξεως των 5 ευρώ και το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί για την ενίσχυση και υποστήριξη της πυροπροστασίας στην περιοχή της Βαμβακούς.

Σημειώνεται ότι ο αγώνας Vamvakou Mountain Run δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά θέτει ως στόχο την επιβράβευση της συμμετοχής, την γνωριμία με το ορεινό τρέξιμο και την ενίσχυση της αθλητικής κουλτούρας. Ωστόσο, θα υπάρξει επίσημη χρονομέτρηση και στoυς δύο αγώνες, των 28χλμ. και των 7χλμ. Ακόμη, στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του αγώνα με απονομή μεταλλίων, για τις 3 πρώτες νικήτριες και τους 3 πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης των δύο διαδρομών, και μια μεγάλη συναυλία με τους Gadjo Dilo.

Κατά τη διάρκεια της 3ης Ιουλίου, αλλά και τις προηγούμενες ημέρες, θα υλοποιείται στο χωριό, πλήθος δραστηριοτήτων, για όλη την οικογένεια στο πλαίσιο του Vamvakou Experience Festival.

Διοργάνωση: Vamvakou Revival

Διοργανωτική επίβλεψη: Ιωάννης Δημόπουλος

Αποκλειστική δωρεά:  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Αγώνας 28χλμ – Υ+1400μ.

Ο αγώνας  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 03 Ιουλίου 2022, με ώρα εκκίνησης: 9:30, στην είσοδο του χωριού, «Σταθμός Συγκινήσεως»

Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18o έτος της ηλικίας τους, δηλαδή έχουν γεννηθεί πριν από την 03/07/2004. Οι συμμετέχοντες πρέπει να διαθέτουν καλή φυσική κατάσταση και να έχουν κάνει ηλεκτρονική εγγραφή.

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες για τον αγώνα των 28 χλμ. και κάντε την εγγραφή σας εδώ!

Αγώνας 7χλμ & σκυταλοδρομία - Υ+350μ

Οι αγώνες  θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 03 Ιουλίου 2022, με ώρα εκκίνησης: 10:00, στην είσοδο του χωριού, «Σταθμός Συγκινήσεως»

Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18o έτος της ηλικίας τους, δηλαδή έχουν γεννηθεί πριν από την 03/07/2004. Οι συμμετέχοντες πρέπει να διαθέτουν καλή φυσική κατάσταση και να έχουν κάνει ηλεκτρονική εγγραφή.

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες για τον αγώνα των 7 χλμ. & σκυταλοδρομία και κάντε την εγγραφή σας εδώ!

Πώς να φτάσετε στην Βαμβακού

Με προσωπικό όχημα, δείτε τη διαδρομή εδώ!

Η διοργάνωση θα παρέχει στους δρομείς δωρεάν μετακίνηση με λεωφορεία από Αθήνα και Καλαμάτα με ενδιάμεσες στάσεις, Κόρινθο, Τρίπολη, Σπάρτη. Τα δρομολόγια θα ανακοινωθούν σύντομα. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για μετακίνηση στη φόρμα κράτησης του αγώνα.

Τεχνικές οδηγίες

H παραλαβή του αγωνιστικού πακέτου θα γίνεται μόνο στη γραμματεία της Διοργάνωσης η οποία θα λειτουργεί στον Σταθμό Συγκινήσεως: Κυριακή 03 Ιουλίου από τις 7:30 έως τις 9:00. Για την ταχύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε να προσκομίσετε το email με τον αριθμό BIB σας, είτε σε έντυπη είτε σε ηλεκτρονική μορφή.

Την Κυριακή 03/07, στις 09:00, στο σημείο της Εκκίνησης, θα πραγματοποιηθεί τεχνική ενημέρωση των δύο αγώνων Vamvakou Mountain Run.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι παρόντες στον χώρο της εκκίνησης τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης.

Εάν επιθυμείτε να παραδώσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, πριν από την εκκίνηση, θα υπάρχει διαμορφωμένος χώρος της διοργάνωσης VAMVAKOU MOUNTAIN RUN, κοντά στο χώρο της αφετηρίας. Η συγκεκριμένη τσάντα θα πρέπει να παραδοθεί το αργότερο έως τις 9:00 και θα σας επιστραφεί, κατά τον τερματισμό σας, από εκπροσώπους της διοργάνωσης, με την επίδειξη του αγωνιστικού σας αριθμού συμμετοχής.

Όρια αποκλεισμού

Στη διαδρομή 28 χλμ. υπάρχει ένα χρονικό όριο αποκλεισμού στο 21ο χιλιόμετρο στο καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης. Όποιος αθλητής φτάσει εκεί, 5:00 ώρες μετά την εκκίνηση, θεωρείται εκτός αγώνα και με υπόδειξη του αρμόδιου κριτή, θα μεταφερθεί με όχημα της διοργάνωσης στο χώρο τερματισμού. Αν αποφασίσει να συνεχίσει, πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά το βουνό, κινείται με δική του ευθύνη και με ελλιπή πλέον σηματοδότηση, αφού η σκούπα του αγώνα θα μαζεύει την επιπλέον σήμανση. Οι αθλητές, οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο εγκαταλείπουν τον αγώνα, είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν τον κριτή στον πλησιέστερο σταθμό ελέγχου.Ο αγώνας έχει όριο τερματισμού 7 ώρες και κλείνει στις 16:30. Όσοι αθλητές τερματίσουν μετά από αυτήν την ώρα θεωρείται ότι δεν ολοκλήρωσαν τον αγώνα.

Η διαδρομή των 7 χλμ. έχει όριο τερματισμού 3 ώρες και κλείνει στις 13:00. Όσοι αθλητές τερματίσουν μετά από αυτήν την ώρα θεωρείται ότι δεν ολοκλήρωσαν τον αγώνα.

Αριθμός Συμμετοχής / Runner’s Bib

Ο αριθμός συμμετοχής του κάθε αθλητή πρέπει να είναι πάντα ορατός, κατά τη διάρκεια της διαδρομής και στον τερματισμό.

Ιατρικές υπηρεσίες

Στον αγώνα θα υπάρχει πλήρης ιατρική υποστήριξη από την First Aid Ambulance για την παροχή Α΄ Βοηθειών. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη, σύμφωνα με τους Όρους Συμμετοχής. Συστήνεται δε στους συμμετέχοντες να προβούν σε ιατρικές εξετάσεις, πριν τον αγώνα για έλεγχο της καλής φυσικής τους κατάστασης.

Μέτρα ασφαλείας

Η ασφάλεια των δρομέων και των θεατών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της διοργάνωσης. Βρισκόμαστε σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Διεύθυνση Τροχαίας, την Πυροσβεστική και τον Ερυθρό Σταυρό Σπάρτης, τον Ετοιμοκλή & την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια όλων των εκδηλώσεών μας. Η οργάνωση επιτηρεί τις διαδρομές, όσο αυτό είναι δυνατό, για την αποφυγή οποιουδήποτε απρόοπτου και παρέχει ιατρική βοήθεια σε αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη. Ο διοργανωτής μπορεί να τροποποιήσει τις διαδρομές αν για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αθλητών. Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή και να ματαιώσει ή αναβάλει τον αγώνα λόγω κακοκαιρίας ή άλλης ανωτέρας βίας.

Ευχαριστούμε για τη συνδρομή και τη συνεργασία τον Δήμο Σπάρτης, το Δασαρχείο Σπάρτης, την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.