Η καλλιτεχνική ταυτότητα της Βαμβακούς

Η καλλιτεχνική ταυτότητα της Βαμβακούς

Σχολείο

Εισιτήρια

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Συμμετοχή σε παρουσίαση έρευνας
0.00
30 διαθέσιμο

Παρουσίαση έρευνας

Το πρόγραμμα φιλοξενίας μουσικών και η παρουσία του «Όρος Ensemble» στο χωριό, εκτός της αμιγώς καλλιτεχνικής δραστηριότητας, είχε και έναν έντονο ερευνητικό χαρακτήρα. Στο πλαίσιο του προγράμματος, σκιαγραφήθηκε ο μουσικός χαρακτήρας της περιοχής μέσα σε από ένα εθνομουσικολογικό, αλλά και κοινωνικοπολιτισμικό πρίσμα.

Ο Αποστόλης Κουτσογιάννης ήρθε σε επαφή με ντόπιους μουσικούς της ευρύτερης περιοχής – Πρώην Δήμου Οινούντος/Πάρνωνα – εκτελεστές και τραγουδιστές, ώστε να γνωρίσει τοπικούς σκοπούς και να καταγράψει το τυχόν ιδιαίτερο μουσικό στίγμα του τόπου. Ουσιαστικά, μέσα από προσεκτική δειγματοληπτική μελέτη των σκοπών, έγινε μία προσπάθεια να αποτυπωθούν τα βασικά γνωρίσματα της μουσικής της περιοχής. Επίσης, αναζητήθηκαν τα κοινωνικά, οικονομικά και αισθητικά δίκτυα που καθορίζουν τις μουσικές εναλλαγές ως προς το συναυλιακό πλαίσιο, η επιλογή του ρεπερτορίου και εν τέλει οι μεταβολές σε όργανα, και τρόπο παρουσίασης της μουσικής.

Σχετικές εκδηλώσεις