Vamvakou Mountain Run 7χλμ – Υ+350μ. & Σκυταλοδρομία

Vamvakou Mountain Run 7χλμ – Υ+350μ. & Σκυταλοδρομία

Μονοπάτια της Βαμβακούς

Ένας μοναδικός αγώνας ορεινού τρεξίματος θα λάβει χώρα, την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου στις πλαγιές του Λακωνικού Πάρνωνα, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το χωριό της Βαμβακούς Λακωνίας. Η αθλητική διοργάνωση υλοποιείται για δεύτερη φορά από τη Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Η διοργάνωση Vamvakou Mountain Run 2022 περιλαμβάνει δύο διαδρομές α) των 28 χιλιομέτρων και β) των 7 χιλιομέτρων & σκυταλοδρομία.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή εδώ. Σημειώνεται ότι ο αγώνας Vamvakou Mountain Run δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά θέτει ως στόχο την επιβράβευση της συμμετοχής, την γνωριμία με το ορεινό τρέξιμο και την ενίσχυση της αθλητικής κουλτούρας. Ωστόσο, θα υπάρξει επίσημη χρονομέτρηση. Ακόμη, στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του αγώνα με απονομή μεταλλίων και μια μεγάλη συναυλία με τους Gadjo Dilo.

Διοργανωτική επίβλεψη: Ιωάννης Δημόπουλος

Βραβεύσεις

Στην τελετή λήξης θα γίνει βράβευση των 3 πρώτων ανδρών & των 3 πρώτων γυναικών που θα τερματίσουν στη διαδρομή 7χλμ., ενώ θα βραβευθούν και οι ομάδες (ανδρών, γυναικών και ανάμεικτες) με τις καλύτερες επιδόσεις στην σκυταλοδρομία.

Χαρακτηριστικά της διαδρομής:

1. Εκκίνηση: Σταθμός Συγκινήσεως, 0 χιλιόμετρο: 950μ. υψόμετρο

2. Τοποθεσία Λόγκους, 2o χιλιόμετρο: 1038μ. υψόμετρο

3. Τοποθεσία Αγία Κυριακή, 5o χιλιόμετρο: 984μ. υψόμετρο

3. Τερματισμός: Σταθμός συγκινήσεως, 7o χιλιόμετρο: 950μ. υψόμετρο

 

Χάρτης της Διαδρομής των 7 χιλιομέτρων

Γράφημα υψομετρικών της διαδρομής των 7 χιλιομέτρων