Vamvakou Summer Camp 2023

Σχολείο

Προσοχή! Οι θέσεις έχουν ήδη συμπληρωθεί! Οποιαδήποτε άλλη αίτηση θα μπει σε λίστα επιλαχόντων. Σας ευχαριστούμε πολύ!

Η Vamvakou Revival προσκαλεί και φέτος, για τρίτη χρονιά, παιδιά 6-12 ετών να συμμετέχουν στο Vamvakou Summer Camp, που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου, στη Βαμβακού Λακωνίας!

Το φετινό πρόγραμμα έχει διάρκεια τριών εβδομάδων και απευθύνεται σε 100 παιδιά Δημοτικού, ηλικίας 6-12 ετών, από τη Σπάρτη, την ευρύτερη περιοχή του Πάρνωνα και τη Λακωνία γενικότερα. Πρόκειται για ένα καθημερινό τετράωρο πρόγραμμα που περιλαμβάνει πολλές βαμβακίτικες εμπειρίες στη φύση, όπως ομαδικό παιχνίδι με αθλοπαιδιές (πχ mini soccer, handball, mini volley, κωπηλασία), χορό, δραστηριότητες καλλιέργειας κινητικών δεξιοτήτων (πχ. badminton, ξιφασκία, στίβος, ενόργανη, ping pong), παιχνίδια προσανατολισμού. Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν πολυάριθμες εικαστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, καθώς κι εκπαιδευτικά προ-γράμματα ειδικά σχεδιασμένα για τη Βαμβακού. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πρωτότυπες και διασκεδαστικές δραστηριότητες STEAM στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) και στα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας προγράμματα F1 in Schools, 4×4 in Schools και Robodrones Challenge δια χειρός Δημήτρη Πολυματίδη.

Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με μια μεγάλη γιορτή που θα λάβει χώρα την 14η Ιουλίου 2023 με συναρπαστικούς διαγωνισμούς μέσα από τα προγράμματα 4×4 in Schools και F1 in Schools, με αυτοκινητάκια 4×4 και Formula 1, σε πίστες 4×4 με πραγματικά εμπόδια και σε ευθείες διαδρομές για τρελές ταχύτητες F1. Φέτος, το ίδιο απόγευμα, όσα παιδιά το επιθυμούν, μπορούν να συμμετέχουν στα πρωτότυπα εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα του Γηπέδου Ζωής που θα βρεθούν στη Βαμβακού στο πλαίσιο του Vamvakou Experience Festival, αλλά και σε άλλες παράλληλες δραστηριότητες και παιχνίδια.

Η εκπαίδευση των γυμναστών διεξάγεται σε συνεργασία με την Αναγέννηση & Πρόοδος και το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence, υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α´ Ορθοπαιδικής Xειρουργικής Κλινικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το πρόγραµµα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, που υλοποιείται από τη Vamvakou Revival με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής εδώ!

Ενδεικτικά το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει:

8:00 Αναχώρηση από Σπάρτη

9:00 Άφιξη στο σχολείο της Βαμβακούς

9:15 -9:30 Καλωσόρισμα και οργάνωση ομάδων

9:30-11:00 Δραστηριότητες καλλιέργειας κινητικών δεξιοτήτων ή εκπαιδευτικό πρόγραμμα

11:00-11:30 Διάλειμμα για κολατσιό από το σπίτι

11:30-13:00 Ομαδικό παιχνίδι με αθλοπαιδιές ή εκπαιδευτικό πρόγραμμα

13:00 Αναχώρηση από Βαμβακού προς Σπάρτη

14:00 Άφιξη στη Σπάρτη

Σχετικές εκδηλώσεις